Apotek i Örnsköldsvik

Apotek i Örnsköldsvik erbjuder en rad tjänster för att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande.

Apotek i Örnsköldsvik: Bästa Tjänster och Produkter

Apotek i Örnsköldsvik erbjuder en rad tjänster för att förbättra din hälsa och ditt välbefinnande. Bland stadens apotek finns Apoteket Örnen som ligger på Nygatan 12. Apoteket Örnen har generösa öppettider, från måndag till fredag mellan 09:00 och 19:00, samt helgöppet på lördagar och söndagar.

För den som söker ett fristående apotek med bredare sortiment och bättre rådgivning, kan Apotek Hjärtat vid Sjukhuset vara ett utmärkt val. Apotek Hjärtat är känt för sitt stora sortiment och sina hälsofrämjande tjänster. Du hittar också praktisk information om öppettider och adresser för alla apotek i staden via olika sökplattformar, vilket gör det enkelt att hitta det apotek som passar dig bäst.

Både Apoteket Örnen och Apotek Hjärtat erbjuder personlig rådgivning och möjligheten att hämta ut receptbelagda mediciner. Deras tjänster och produktsortiment är utformade för att möta behoven hos alla som bor i eller besöker Örnsköldsvik.

Översikt av Apotek i Örnsköldsvik

Örnsköldsvik erbjuder flera apotek med bekväma lägen och bra öppettider. Nedan ges en inblick i lokaliseringarnas viktighet och vad de kan erbjuda invånarna.

Viktigheten av Läget för Apotek

Apotekens placeringar i Örnsköldsvik är strategiska för att säkerställa tillgänglighet och bekvämlighet för invånarna. Apoteket Örnen, beläget på Nygatan 12, ligger centralt vilket gör det enkelt för besökare att nå det. Telefonnummer för kontakt är 0771-450450.

Det finns också Apotek Hjärtat vid Sjukhuset, som ligger nära Örnsköldsviks sjukhus, vilket underlättar för dem som behöver mediciner omedelbart efter läkarbesök.

Apps och sökportaler som ApoteksInfo och Apoteks.INFO listar öppettider, adresser och telefonnummer till alla apotek i området. Detta är viktigt för dem som behöver hitta närmaste apotek snabbt.

Sammanfattningsvis, placeringen av apotek i Örnsköldsvik är gynnsam för både stads- och sjukhusnära access.

Apotek Hjärtat i Örnsköldsvik

Apotek Hjärtat är en av Sveriges största fristående apotekskedjor och erbjuder ett brett sortiment av läkemedel och hälsoprodukter. Det finns två Apotek Hjärtat i Örnsköldsvik som erbjuder både rådgivning och olika hälsotjänster.

Tjänster och Specifikationer

Apotek Hjärtat erbjuder en mängd olika tjänster för att stödja din hälsa och välmående. De har ett brett sortiment av receptbelagda och receptfria läkemedel samt hälsoprodukter. Rådgivning och konsultation av farmaceuter finns också tillgänglig för alla kunders behov. Förutom detta erbjuder de blodtrycksmätningar och vaccinationstjänster.

Här kan du också hitta produkter för specialkost, allergier, samt hudvård och makeup. Apotek Hjärtat strävar efter att ge varje kund en personlig och anpassad service. Vid behov kan vissa läkemedel beställas hem och hämtas vid ett senare tillfälle.

Kontaktuppgifter för Apotek Hjärtat

Det finns två Apotek Hjärtat i Örnsköldsvik. Ett ligger vid sjukhuset och ett på Storgatan 28.

  • Apotek Hjärtat Sjukhuset Örnsköldsvik:
    • Adress: Lasarettsgatan 15, 891 89 Örnsköldsvik
    • Telefonnummer: +46 771-405 405
    • Öppettider: Måndag till fredag: 08:00–17:00, Lördag: 10:00–14:00
  • Apotek Hjärtat Storgatan 28 Örnsköldsvik:
    • Adress: Storgatan 28, 891 33 Örnsköldsvik
    • Telefonnummer: +46 771-405 405
    • Öppettider: Varierande. Besök deras hemsida för uppdaterade tider.

Tveka inte att kontakta Apotek Hjärtat för att få den hjälp och rådgivning du behöver.

Öppettider för Apoteken

Apoteken i Örnsköldsvik har olika öppettider beroende på apoteket och veckodagen. Tidpunkterna kan variera mellan vardagar och helger, vilket är viktigt att veta för dem som planerar sina inköp.

Vardagar och Helger

Måndag till fredag har de flesta apotek öppet från 09:00 till 19:00, vilket ger kunden god tid att besöka apoteket under arbetsdagen eller efter jobbet.

Exempel på öppettider:

  • Apoteket Örnen:
    • Måndag-fredag: 09:00-19:00
    • Lördag: 10:00-15:00
  • Apotek Hjärtat ICA Kvantum Örnsköldsvik:
    • Måndag-fredag: 09:00-19:00
    • Lördag: Stängt
    • Söndag: Stängt

Notera att vissa apotek har begränsade öppettider på lördagar och är stängda på söndagar. Kontrollera alltid de specifika öppettiderna för ditt närmsta apotek för att undvika oväntade stängningar.

Komplementära Tjänster

Apotek i Örnsköldsvik erbjuder en rad komplementära tjänster som underlättar för kunderna att ta hand om både hälsa och välbefinnande.

Personlig rådgivning är en viktig del där utbildade farmaceuter hjälper kunder med medicinska frågor och val av egenvårdsprodukter.

En annan tjänst som är mycket uppskattad är blodtryckskontroll. Kunder kan enkelt få sitt blodtryck mätt och få råd om hur de ska hantera sina värden.

Vid vaccinationer, kan apoteken ge vaccin mot influensa, TBE och andra sjukdomar. Detta är särskilt praktiskt för dem som vill undvika långa väntetider på vårdcentraler.

Receptuttag och receptförnyelse är grundläggande tjänster. Kunder kan smidigt hämta ut både elektroniska och pappersrecept.

Flera apotek erbjuder även hjälpmedel för daglig användning, såsom inkontinensskydd, stödförband och blodsockermätare.

För de som har svårt att ta sig till ett apotek finns hemleverans. Detta är en praktisk lösning för äldre och personer med begränsad rörlighet.

Komplementära produkter som hudvård, vitaminer och kosttillskott finns i ett brett sortiment och hjälper till att stötta kundernas hälsa ytterligare.

Apotekens mobila appar och webbplatser gör det lätt att beställa produkter online, boka tider för tjänster och få medicinska råd digitalt.

Sammanfattningsvis innebär dessa komplementära tjänster att apoteken i Örnsköldsvik inte bara är en plats för att hämta ut medicin, utan även en resurs för hälsorådgivning och förebyggande vård.

Praktisk Information

I den här delen ges detaljer om vad man bör tänka på innan ett apoteksbesök i Örnsköldsvik samt vägbeskrivningar till de olika apoteken i staden.

Att Tänka På Innan Besöket

När du planerar att besöka ett apotek i Örnsköldsvik är det viktigt att ha din legitimation och eventuella recept redo. Apoteket Örnen på Nygatan 12 erbjuder personlig rådgivning och egenvårdsprodukter. På Apotek Hjärtat vid Sjukhuset hittar du ett brett sortiment och detaljerad rådgivning.

Kontrollera alltid apotekets öppettider innan du går, eftersom de kan variera. För telefonnummer och specificerade öppettider, besök gärna apotekets hemsida. Det är också rekommenderat att ringa i förväg om du letar efter specifika läkemedel för att säkerställa att de finns i lager.

Navigera till Apoteket

För att hitta till Apoteket Örnen, bege dig till Nygatan 12, 891 33 Örnsköldsvik. Telefonnummer till växeln är 0771-450450. Det är centralt beläget och lätt att nå till fots eller med kollektivtrafik.

Apotek Hjärtat vid Sjukhuset ligger nära sjukhusområdet och erbjuder god tillgänglighet för besökare. Använd adressen för att söka på karttjänster och hitta bästa vägen dit. Parkering finns ofta i närheten men kan vara begränsad under besökstider.

För de flesta apotek i området kan du på deras hemsidor hitta kartor och detaljerade vägbeskrivningar, vilket underlättar resan till apoteket.