Apotek Hjärtat erbjuder ett brett sortiment av läkemedel och hälsoprodukter både online och i sina många butiker runtom i Sverige.

Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat – Sveriges Största Apotekskedja

Apotek Hjärtat är en ledande aktör på den svenska apoteksmarknaden. Kedjan, som är den största sett till omsättning, täcker hela landet med över 400 apotek.

Med cirka 4 000 medarbetare, av vilka många är kvalificerade farmaceuter, erbjuder Apotek Hjärtat ett brett sortiment av läkemedel och hälsoprodukter.Företagets mål är att bidra till en bättre folkhälsa genom tillgänglighet och kompetent rådgivning.

 • Huvudfakta om Apotek Hjärtat:
  • Största apotekskedjan i Sverige sett till omsättning
  • Över 400 apotek över hela landet
  • Runt 4 000 medarbetare
  • Kvalificerade farmaceuter bland personalen
  • Stort sortiment av läkemedel och hälsoprodukter
  • Fokus på tillgänglighet och rådgivning
Faktum Detalj
Omsättning Största i Sverige
Antal apotek Över 400
Medarbetare Cirka 4 000
Farmaceuter En stor del av medarbetarna
Sortiment Läkemedel och hälsoprodukter
Mål Bidra till bättre folkhälsa

Grundandet och Expansion

Apotek Hjärtat har sina rötter i ApoPharm Holding AB, grundat 2009 av riskkapitalbolaget Altor. Expansionen tog fart när kedjan förvärvade 208 apotek från Apoteket AB under omregleringen av apoteksmarknaden. Sedan dess har ambitionen varit att växa, både genom att öppna nya apotek och genom förvärv av andra kedjor.

Apotek Hjärtats Tidiga År

Den 8 februari 2010 öppnades det första apoteket under varumärket Apotek Hjärtat. Företaget har sedan dess växt kontinuerligt och leds idag av verkställande direktör Anna Monika Magnusson, som tillträdde posten den 1 september 2022.

Förvärv och Tillväxt

I maj 2010 tog Apotek Hjärtat ett stort kliv framåt genom att förvärva Apotek1s 32 svenska apotek. Denna expansion följdes upp med förvärvet av Vårdapoteket och dess 27 etablerade apotek i april 2013, vilket ytterligare stärkte kedjans position på marknaden.
Apotek Hjärtat erbjuder ett brett sortiment av läkemedel och hälsoprodukter, både i butik och online, med fokus på personlig service.

Integration med ICA Gruppen

Apotek Hjärtat genomgick en betydande förändring i november 2014 när ICA Gruppen, ägare av konkurrenten Cura apoteket, förvärvade företaget för 5,7 miljarder SEK. Under 2015 integrerades de två apotekskedjorna och fortsatte under det gemensamma namnet Apotek Hjärtat, med tillägg av ICA-loggan i varumärkets logotyp.
Läs mer om Apotek Vallentuna här.

Samhällsansvar och Utbildning

Som en ansvarstagande aktör på apoteksmarknaden är Apotek Hjärtat engagerat i samhällsfrågor och utbildning. Företaget är en av de stolta Partners i Handelshögskolan i Stockholms partnerprogram, där de bidrar finansiellt och samarbetar nära med högskolan inom områdena forskning och utbildning.
Läs artikeln om ämnet Apotek Kronprinsen här.

Apotek Hjärtats Framtid

Med en stark grund i både tradition och innovation ser Apotek Hjärtat fram emot att fortsätta sin resa som en av de ledande aktörerna inom svensk hälso- och sjukvård. Företagets fokus på kundservice, tillgänglighet och expertis kommer att vara avgörande för att möta framtidens utmaningar inom apoteksbranschen.